YÖTÄ KOHTI

La 19.10. klo 17, Turun tuomiokirkon Tarkk’ampujan kappeli
Patrik Kleemola (kitara), Katja Kolehmainen (sello) ja Juha-Pekka Vikman (viulu).

Piacentini, Heiniö, Gerung, Livorsi, J. T. Koskinen
20/10€

Lipunmyynti alkaa konserttipaikalla tuntia ennen konsertin alkua.

Ennakkovaraukset sähköpostilla info@turunkitaraseura.net

Viimeisen vajaan parinkymmenen vuoden aikana Turun kitarafestivaalin taiteellinen johtaja Patrik Kleemola on tilannut ja kantaesittänyt lukuisia teoksia sekä kotimaisilta että ulkomaisilta säveltäjiltä. Tässä konsertissa kuullaan jännittävän tunnelmallinen otanta näitä teoksia sekä kuullaan kantaesityksenä Juha T. Koskisen trio kitaralle, viululle ja sellolle.

Patrik Kleemola (s. 1981) kuuluu maamme klassisen kitaran eturiviin esiintyen aktiivisesti soolokonsertein, kamarimuusikkona ja sinfoniaorkesterin solistina.

Voitettuaan Toru Takemitsulle omistetun kansainvälisen II Guitaristival -kitarakilpailun Turussa ja saavutettuaan palkintosijoja mm. Gargnanon kansainvälisessä kitarakilpailussa Italiassa hän on esiintynyt solistina useilla merkittävillä musiikkifestivaaleilla paitsi kotimaassa myös mm. Lontoossa, Roomassa, Buenos Airesissa, Ateenassa, Dublinissa, Tallinnassa, Milanossa, Firenzessä ja Torinossa.

Kleemolan ohjelmistoon kuuluu Rodrigon, Castelnuovo-Tedescon, Takemitsun, Poncen, Giulianin, Vivaldin ja Maggion konserttoja, joita hän on esittänyt mm. Orquesta Sinfonica de la Juventud Venezuelana El Sisteman, Orchestra I Pomeriggi Musicalin, San Remon sinfoniaorkesterin, Leccen sinfoniaorkesterin ja Turun filharmonisen orkesterin solistina.

Kleemola tunnetaan intensiivisestä yhteistyöstä lukuisten eturivin säveltäjien kanssa ja hänen sävellystilauksensa ovat laajentaneet kitaraohjelmistoa jo yli viidellä kymmenellä teoksella soolokappaleista kamarimusiikkiin ja kitarakonserttoon. Säveltäjät kuten Ada Gentile, Hans-Jürgen Gerung, Mikko Heiniö, Pertti Jalava, Markku Klami, Juha T. Koskinen, Paola Livorsi, Harri Suilamo ja Harri Vuori ovat säveltäneet teoksiaan Kleemolalle. Kleemolan useat levytykset ovat saaneet kansainvälisesti innostuneen vastaanoton.

Kleemola pitää usein myös mestarikursseja kiertueiden yhteydessä ja viime vuosina Kleemola on opettanut kotimaan lisäksi mm. Argentiinassa, Englannissa, Italiassa ja Virossa. Turussa Kleemola toimii Turku Guitar Festivalin taiteellisena johtajana, Turun kitaraseuran puheenjohtajana sekä opettaa kitaransoittoa Turun seudun musiikkiopistossa.

Kleemolan kitaraopinnot alkoivat Valkeakosken musiikkiopistosta, josta tie vei Turun musiikkiakatemiaan Timo Korhosen ja Ismo Eskelisen kitaraluokalle. Usean vuoden ajan Kleemola asui Italiassa opiskellen Sienan Accademia Musicale Chigianassa Oscar Ghiglian kesäkursseilla ja Monopolin konservatoriossa, jossa hän suoritti kitaransoiton diplomin ja maisterintutkinnon erinomaisin arvosanoin opettajanaan Massimo Felici.

Katja Kolehmainen on soittanut selloa 8-vuotiaasta asti; opinahjoinaan Espoon musiikkiopisto, Sibelius-Akatemian nuoriso-osasto, Sibelius-Akatemia ja Krakovan musiikkiakatemia.
Kolehmainen on toiminut Kouvolan kaupunginorkesterin soolosellistinä vuosina 1990-1992 ja Turun Filharmonisen orkesterin sellistinä vuodesta 1993. Syksynä 2011 hänet valittiin TFO:n selloryhmän varaäänenjohtajaksi.

Barokkiselloa Kolehmainen opiskeli Pietarsaaren Noviassa töiden ohella ja valmistui sieltä 2015. Orkesterityön lisäksi hän esiintyy soolokonserteissa ja kamarimuusikkona monissa eri kokoonpanoissa.

Kolehmainen valmistui Turun ammattikorkeakoulusta yhteisömuusikon erikoistumiskoulutuksesta sairaala- ja hoivamuusikoksi vuonna 2018. Hän tekee myös sovituksia pääasiassa sellolle.

Juha-Pekka Vikman aloitti viulunsoiton 8-vuotiaana Holger Morantin oppilaana. Hän jatkoi opintojaan Turun konservatoriossa ja myöhemmin Sibelius-Akatemiassa professori Tuomas Haapasen johdolla. Vikman on täydentänyt opintojaan lukuisilla mestarikursseilla ja opiskellut kamarimusiikkia muun muassa Amadeus- sekä Alberni-kvartettien kanssa. Vuonna 1977 hän saavutti 3. palkinnon Kuopion viulukilpailussa.

Juha-Pekka Vikman on esiintynyt orkestereiden solistina kotimaassa ja kamarimuusikkona Suomessa ja ulkomailla. Hän on toiminut myös Savonlinnan oopperajuhlaorkesterissa. Vikman toimii Turun filharmonisen orkesterin 1. konserttimestarina, johon virkaan hän siirtyi Radion sinfoniaorkesterista. Hän on myös Turku Ensemblen ja Suomalaisen kamariorkesterin jäsen ja soittaa Aboa-jousikvartetin ensiviulistina.